У Кропивницькому “слуга народу” програв журналістам у суді

Дата: 19 Січня 2022
A+ A- Підписатися

У Кропивницькому видання “Центральноукраїнське бюро новин” (CBN) виграло суд першої інстанції в народного депутата від “Слуги народу” Богдана Торохтія, який позивався проти журналістів через захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це повідомляється в телеграм-каналі ЗМІ. 

Джерело: фейсбук-сторінка Богдана Торохтія

Причиною позову став матеріал “Слуга народу” з Кіровоградщини “забув” задекларувати автомобіль”, що був оприлюднений на CBN 10 червня 2021 року. 

У своєму позові нардеп вимагав визнати недостовірною та видалити цю публікацію. Він також наголошував, що йому “було спричинено постійні розлади психіко-емоційного стану та погіршився стан його здоров’я”, сталося “погіршення ділових стосунків у роботі, зокрема у зв’язку з публічністю до позивача почали звертатися виборці з наданням пояснень, змінилося відношення”.

Водночас нардеп вимагав відшкодувати йому юридичні витрати – 16 тисяч гривень на послуги адвоката.

Судді не задовольнили його вимоги та залишили відшкодування витрат за ним. Також за рішенням суду CBN може не видаляти публікацію.

Джерело: телеграм-канал CBN

Повний текст рішення має бути оприлюднений 28 січня, оскаржити його захист позивача може протягом 30 днів з дня проголошення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що IBOX Bank програв виданню Mind апеляцію в справі про захист ділової репутації.

Компанія позивалася проти видання через матеріал, присвячений рейтингу українських банків за підсумками 2020 року. В ньому, зокрема, було оприлюднено таке: “За оцінками опитаних Mind експертів, одним з найбільш проблемних є “Айбокс банк” (всього 0,1% від активів), який підозрюється в сприянні відмиванню коштів. Наразі його діяльність перевіряє НБУ”.

Господарський суд Києва в липні нинішнього року став на бік ПАТ. Але в апеляційному суді адвокати журналістів довели, що Нацбанк України дійсно проводив перевірку банку через можливе відмивання доходів, після чого компанію оштрафували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter