У Кремлі заперечили домовленість про участь ООН в евакуації цивільних з “Азовсталі”

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Росії спростували заяву Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про те, що Володимир Путін погодився на участь Організації Об’єднаних Націй в евакуації цивільного населення з “Азовсталі” в Маріуполі.

Про це повідомило російське інформагентство Інтерфакс. 

Путін і Пєсков / фото з відкритого доступу

“Ця тема (евакуації цивільних з Маріуполя. – Ред.) була паном Гутеррешем озвучена, і вона далі опрацьовуватиметься. Якихось конкретних домовленостей у цій сфері не було”, – заявив прессекретар Путіна Дмитро Пєсков.

Натомість він підтвердив, що президент Росії запросив Гутерреша і представників Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідати українських військовополонених, а також заявив, що Росія обіцяє опрацювати пропозицію генсека ООН про евакуацію мирних жителів з “Азовсталі”.

Нагадаємо, що 26 квітня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш повідомив, що “домовився з президентом Росії Володимиром Путіним про евакуацію мирних жителів із металургійного комбінату “Азовсталь” у Маріуполі за участю ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста”. Незрозуміло, однак, йшлося про евакуацію людей на підконтрольну Україні територію або ж про депортацію до Росії чи так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter