У Кремлі схвалили брутальний лексикон Лаврова: раніше він називав журналістів “дебілами”

Дата: 09 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Кремль дозволив очільнику МЗС Росії Сергію Лаврову використовувати “будь-який лексикон” у розмовах, оскільки той “влучно” формулює свої думки. Водночас раніше міністр дозволяв собі називати журналістів “дебілами”.

Про це пише “Інтерфакс” з посиланням на слова прессекретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

На питання журналістів, чи згодні в Кремлі із заявою Лаврова про “тупу” американську політику, речник Володимира Путіна відповів так:  

“Непередбачуваність, агресивність, різкість і недружність політики США щодо нашої країни роблять можливим використання фактично будь-якого лексикону для того, щоб описати цю політику… Міністр, як завжди, влучно все формулює”.

Раніше Лавров також не обмежував себе у виборі слів. У грудні 2016 року він під час міністерського засідання ОБСЄ у Гамбурзі нагрубив оператору Reuters, зокрема, назвав його “дебілом”.

Одного разу очільник МЗС РФ цікавився у представників грузинських ЗМІ, “чи не хворі” вони.

У квітні 2017 року під час пресконференції з держсекретарем США Рексом Тіллерсоном Лавров нагрубив американським журналістам, назвавши їх “невихованими”.

На пресконференції з міністром закордонних справ Саудівської Аравії в серпні 2015 року глава МЗС РФ вилаявся матом і вимовив слово “дебіли”. Проте на чию адресу прозвучала ця репліка – досі невідомо.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що перший заступник постійного представника Російської Федерації в ООН Дмитро Полянський нахамив німецькому дипломату Крістоферу Гойсгену під час дебатів на засіданні Генасамблеї ООН 23 лютого, присвяченій агресії Росії проти України та тимчасовій окупації Криму. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter