У Каннах покажуть фільм “Маріуполіс–2”: його режисера росіяни розстріляли в Маріуполі

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Друзі та колеги литовського кінорежисера Мантаса Кведаравічуса, якого росіяни розстріляли у Маріуполі на Донеччині, змонтували фільм, над яким він працював у місті: прем’єра стрічки “Маріуполіс–2” відбудеться в Каннах.

Про це повідомили на сайті міжнародного кінофестивалю.

Кадр з фільму “Маріуполіс–2” Мантаса Кведаравічюса © Р.Р.

Режисер фільму “Маріуполіс” повернувся до міста, щоб зняти новий фільм. На початку квітня він загинув. Спочатку у ЗМІ з’явилася інформація про те, що він отримав поранення в автівці під час обстрілу.

Згодом з’ясувалося, це повідомлення поширила його наречена Ганна Білоброва, яка намагалася вивезти тіло митця з окупованого міста. Насправді ж Кведаравічуса взяли в полон, і вони його розстріляли на кілька днів раніше.

Поховати кінорежисера вдалося на його батьківщині у Литві.

У описі фільму розповідається, що наступну історію Маріуполя Кведаравічус хотів засвідчити “якомога далі від пропаганди ЗМІ та політиків”. Він встиг відзняти багато матеріалу, де зображене життя маріупольців, що триває серед бомбардувань.

Режисерами фільму вказані Мантас Кведаравічус і Ганна Білоброва.

Кведаравічус є автором фільмів “Барзах” (2011), “Маріуполіс” (2016) і “Парфенон” (2019).

Фільм “Маріуполіс” розповідає про війну на Донбасі, його називають “людською історією на тлі історичних потрясінь”. Світова прем’єра стрічки відбулась 14 лютого 2016 року на Берлінському міжнародному кінофестивалі.

Нагадаємо, що 45-річного литовського режисера російські військові вбили 3 квітня 2022 року в заблокованому Маріуполі на Донеччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter