В Івано-Франківську лікарні для хворих на ковід переповнені, люди лежать у коридорах

Дата: 02 Березня 2021
A+ A- Підписатися

В Івано-Франківську лікарні, які приймають хворих на коронавірус, переповнені, а тому пацієнтам доводиться лежати в коридорах.

Про це повідомила керівниця Управління охорони здоров’я міської ради Марія Бойко.

Фото: AP News

Наприкінці лютого обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила запровадити на території регіону карантин червоного рівня. Як розповідав тоді головний санітарний лікар Віктор Ляшко, керівництво області підготувало 50% усіх лікарняних ліжок для пацієнтів з коронавірусом, а 80% цих ліжок забезпечили киснем. Однак попри це місць бракувало, а тому згодом там розгорнули перший в Україні мобільний шпиталь для хворих. 

Наразі, за словами Бойко, в першій міській клінічній лікарні заповненість ліжок становить 115%, а в Центральній міській клінічній лікарні міста – 92%.

“Ми позабирали всі ліжка: старі й списані, зважаючи на ситуацію. Реально – лікарні заповнені. Це означає, що на ліжка, які призначалися для пацієнтів з хірургічною і травматичною патологією, поклали хворих на коронавірус”, – розповіла вона.

Станом на 2 березня в Івано-Франківській області коронавірус підтвердили в 649 людей. Бойко зазначила, що за минулу добу до центральної лікарні госпіталізували 49 пацієнтів, з яких двоє перебували в дуже важкому стані. 

Нагадаємо, що через поширення ковіду на Івано-Франківщині встановили КПП. На пунктах вимірюють температуру та перевіряють документи за потреби, а в разі виявлення ознак захворювання відправляють до лікарні.

Із 24 лютого в Україні почав діяти адаптивний карантин, а тому регіони знов ділять на зони. На всій території України встановили жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Фотографія обкладинки: ТСН 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter