В Індії шістьох неповнолітніх дівчат провели оголеними по селу, щоб викликати дощ

Дата: 07 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

В індійському штаті Мадг’я-Прадеш шістьох неповнолітніх дівчат провели оголеними селом у межах ритуалу викликання дощу. 

Про це повідомляє BBC.

Стоп-кадр з відео. Фото: vmtnews.ng

Ритуал вирішили провести через посуху, яка триває в штаті. Відео, на якому зафільмували оголених дівчат з дерев’яною палкою на плечах та прив’язаною до неї жабою, почали ширити соцмережами. Деяким з героїнь відео, як стверджують журналісти, було лише п’ять років. Разом з ними ходою в межах ритуалу селом пройшли й дорослі жінки, які співали гімни. 

Процесія зупинялася біля кожного будинку та збирала зерна, які потім передавала на кухню до місцевого храму.

Інцидентом уже зацікавилася Національна комісія Індії з питань захисту прав дітей. Її члени вимагають звіту від адміністрації району, до якого належить село. Водночас поліція повідомила, що не отримала жодного звернення через проведення ритуалу, а місцевий посадовець узагалі розповів, що участь дітей була погоджена з їхніми батьками. 

“У таких випадках адміністрація може тільки інформувати жителів про марність подібних забобонів і намагатися їх переконати, що такі методи не дають бажаних результатів”, – додав він.

Індійське сільське господарство значною мірою залежить від мусонних дощів, і в багатьох регіонах існують ритуали, присвячені богам дощу. Посухи не є рідкістю в країні. 

Нагадаємо, що цього року в Індії люди вийшли на протест після зґвалтування, вбивства та примусової кремації дівчинки з касти недоторканних. Конституція країни забороняє дискримінацію людей з різних каст, проте вбивства та напади на цьому ґрунті досі поширені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter