У Херсонській ОДА звільнили чиновників, які на 8 березня влаштували привітання з еротичними танцями

Дата: 10 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Голова Херсонської ОДА звільнив трьох посадовців, які відповідали за організацію святкування Міжнародного жіночого дня в обладміністрації.

Про це повідомляє сайт “Мій Херсон”. 

Святкування Міжнародного дня боротьби за права жінок і міжнародний мир відбулося в залі ОДА 6 березня. Після офіційної частини з врученням нагород перед присутніми виступив гурт “Степ” у супроводі балету, що виконував еротичні танці. Відео святкування, яке того дня відзняли журналісти Суспільного, спричинило обурення серед користувачів мережі, адже під час нього учасниці балету танцювали у відвертих костюмах. Люди писали в коментарях, що виступ був неприйнятним, та називали таке святкування “дном”.

Після резонансу, спричиненого записом, голова Херсонської ОДА повідомив, що у відомстві проведуть службове розслідування, щоб знайти винних в організації свята, і наголосив, що виступ гурту не оплачувався з бюджетних коштів. 

“Такі виступи неприйнятні, і запевняю, що винні будуть покарані”, – написав Гусєв на своїй сторінці у фейсбуку. 

Щодо виступу гурту "Степ" у залі засідань Херсонської обласної ради1. Це було 6 березня у п'ятницю. На офіційній…

Опубліковано Юрій Гусєв Понеділок, 9 березня 2020 р.

За словами Гусєва, розслідування інциденту мало затягнутися на десять днів, однак винних знайшли раніше. Ними, за його словами, виявилися керівник апарату Володимир Клюцевський, заступниця голови Світлана Чепіга та начальник управління культури області Михайло Лінецький. 

Нагадаємо, що 8 березня в Києві та низці інших міст України відбулись акції за права жінок. У Києві на марш зібралися понад дві тисячі людей. ZMINA докладно писала про те, як пройшла правозахисна хода та контракція ультраправих проти абортів, організована неподалік місця проведення маршу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter