У Херсоні росіяни захопили дитячу бібліотеку та банк з активами на півтора мільйона гривень

Дата: 14 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці встановили, що окупанти захопили в Херсоні приміщення банку й дитячої бібліотеки, а в Новій Каховці – енергетичної компанії, також викрили співпрацю з окупаційними військами двох “посадовців” і нотаріуса.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Фото: Поліція Херсонської області

За минулу добу поліція відкрила 27 кримінальних проваджень щодо злочинів російської армії та її поплічників на території Херсонської області.

Правоохоронці встановили, що в Херсоні представники окупаційної влади та силових структур РФ зламали вхідні двері та захопили приміщення обласної бібліотеки для дітей. Весь бібліотечний фонд, меблі, комп’ютерна та офісна техніка перейшли під контроль окупантів.

Також в обласному центрі на вулиці Лавреньова військові РФ захопили адміністративне приміщення банку з матеріальними активами вартістю понад півтора мільйона гривень.

У місті Нова Каховка представники окупаційної влади за силової підтримки озброєних військовослужбовців РФ захопили будівлю, майстерні та бокси лінійної дільниці енергетичної компанії. Військові викрали матеріальні цінності вартістю понад пів мільйона гривень.

Крім того, в Херсоні викрили двох колаборантів, які добровільно погодилися співпрацювати з Росією та обійняли “посади” в окупаційних органах влади. Нині один з них є “заступником начальника Департаменту молодіжної політики та спорту військово-цивільної адміністрації Херсонської області”, інша очолює “управління фізичної культури та спортивних заходів Херсонської області”. Колаборанти агітують жителів міста підтримувати окупантів та виправдовують збройну агресію РФ.

На бік росіян перейшов і приватний херсонський нотаріус. Він не лише відкрито підтримує вторгнення Росії в Україну, а й активно агітує колег-нотаріусів на окупованій території співпрацювати з росіянами, закликає отримувати паспорти РФ та проходити перепідготовку нотаріусів відповідно до російського законодавства.

Також поліція фіксує наслідки обстрілів, збирає інформацію про потерпілих та пошкоджене майно. За зібраними матеріалами слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (“Порушення законів та звичаїв війни”). 

Нагадаємо, що 11 вересня в тимчасово окупованій Каховці на Херсонщині військові РФ викрали з власної оселі начальника загального відділу Каховської міської ради Геннадія Рашевського. 50-річний чоловік має серйозне захворювання і потребує постійного вживання лікарських препаратів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter