У Херсоні проросійський блогер погрожував журналісту “стусанами” за критику в мережі

Дата: 24 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Херсоні проросійський блогер Кирило Стремоусов погрожував журналістові місцевої газети “Вгору” Дмитру Багненку за його публікації. 

Про це повідомляє ІМІ та УГСПЛ.

Вчора працівнику херсонської онлайн-газети Газета "Вгору" у Dmitriy Bagnenko в прямому ефірі погрожував проросійський…

Опубліковано Українська Гельсінська спілка з прав людини – УГСПЛ Середа, 24 червня 2020 р.

Інцидент стався 23 червня під час стріму Багненка. Невдоволення Стремоусова нібито спричинила публікація видання від 19 червня про те, що блогер контролював випилювання дерев під парковку на центральному проспекті міста. Журналіст знімав місце, де ведеться будівництво парковки, коли з кафе поблизу вийшли Кирило Стремоусов та його товариш, експоліцейський Валерій Кулешов.

“До того як увімкнути камеру, Стремоусов штовхнув мене та вдарив по голові. Після цього він та Кулешов почали мені погрожувати. Я викликав поліцію”, – розповів Багненко.

Стремоусов також погрожував Багненку “стусанами”, якщо той не припинить про нього писати в інтернеті:

“Прийшов, написав, що я щось там координував. Ще раз писатимеш ще якісь дурниці зі свого якось незрозумілого світогляду, яке гівном десь там тхне, – ще раз кажу, стусанів від мене отримуватимеш особисто. Тому що ти кажеш про мене, моє прізвище і починаєш мене десь там обговорювати”.

Поліція на місці опитала Багненка та Стремоусова, однак Кулешов давати пояснення відмовився. За цим фактом поліція вже відкрила кримінальне провадження за ст. 171 КК України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”

Нагадаємо, що нещодавно в Дніпрі напали на журналістку телеканалу “Відкритий”, яка знімала порушення карантинних обмежень в одному з магазинів міста. Як відомо, з початку карантину ІМІ зафіксував 30 порушень свободи слова, пов’язаних з обмеженнями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter