У Херсоні під обстріл росіян потрапила головна редакторка Reporters Марічка Паплаускайте

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Головна редакторка Reporters Марічка Паплаускайте ввечері 26 грудня потрапила під російський ракетний і артилерійський обстріл Херсона: тоді під ворожим вогнем опинився евакуаційний потяг, загинув поліцейський, кілька його колег і співробітників Укрзалізниці отримали поранення.

Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у фейсбуку.

Редакторка The Reporters потрапила під обстріл в Херсоні Марічка Паплаускайте. Джерело: фейсбук-сторінка журналістки

“Вчора я була на вокзалі в Херсоні, коли росіяни обстріляли його балістикою. І це було дуже страшно”, – написала вона.

Журналістка приїхала до міста вранці потягом, чотири вагони якого вже ввечері знищили росіяни, і провела день разом з начальницею вокзалу, про яку писатиме у своїй майбутній книзі.

Протягом дня сирени в Херсоні лунали щонайменше п’ять разів. Щоразу за сигналом було чути вибухи, з кожним разом дедалі ближче. Кілька разів їй з іншими людьми довелося спускатися в підвал.

За словами Паплаускайте, обстріл почався за 45 хвилин до відправлення, коли пасажири вже перебували на території вокзалу чекали на посадку.

“Ми збігли в укриття, коли сталося перше влучання. Такого гучного вибуху я досі не чула: зі стелі підвалу сипалося, стіни рухалися. Пасажири встигли сховатись у підвалі теж. І ми сиділи там усі разом наступні півтори години й рахували наступні прильоти”, – розповіла журналістка.

Двох поліцейських, поранених уламками, коли вони допомагали пасажирам сховатися, перевʼязали. Допомогу надали також іноземному волонтеру, який, імовірно, отримав перелом ребра. Пізніше люди дізналися, що один поліцейський загинув під час обстрілу.

“Ми не знали, що там, нагорі, але підозрювали, що все погано. Коли трохи стихло, хтось пішов у розвідку. Новини невтішні: вокзал розбитий, жодного вцілілого вікна, усі вагони і локомотив знищені”, згадала Паплаускайте.

Попри все завдяки роботі працівників Укрзалізниці потяг, який потрапив під обстріл, прибув 27 грудня до Києва рівно о 7:20, як і мав за графіком, написала вона.

Нагадаємо, росіяни 26 грудня завдали удару по Херсону балістичною ракетою та артилерією. Снаряди влучили у вокзал, де на той момент перебувало 140 людей. Внаслідок удару загинув один поліцейський, пʼятеро людей отримали поранення.

Загалом упродовж дня 26 грудня війська РФ вчинили серію обстрілів Херсонщини. Відомо про двох загиблих і щонайменше семеро поранених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter