У Херсоні керівник однієї з лікарень дозволив використовувати палати у якості житла для окупантів

Дата: 02 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
У Херсоні один з керівників місцевої лікарні віддав палати медичного закладу, призначені для пацієнтів, під житло для російських військових.
 
Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.
 
Окупований Херсон. Джерело: Reuters / Scanpix

“У Херсоні у співпраці з військовою адміністрацією РФ викрито керівника лікарні. У червні колаборант пройшов курси по навчанню за російськими стандартами медицини в місті Керч АР Крим. Палати стаціонару лікарні, де мали надавати медичну допомогу хворим жителям міста, керівник віддав під житло для російських солдатів”, — йдеться у повідомленні.

В поліції додали, що співпрацювати із російськими загарбниками чоловіку допомагають дві його заступниці.

Правоохоронці повідомили також про інші злочини загарбників та їхніх поплічників на тимчасово захоплених Росією територіях Херсонщини.

Зокрема, російські військовослужбовці захопили майно підприємства, яке проводило роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги на території аеропорту “Херсон” в Чорнобаївці. Привласнили та використовують для власних потреб спеціалізовану техніку, транспорт, запасні частини, ремонтні матеріали, інструменти, контейнери та мобільний будинок підприємства.

У місті Генічеськ представники “влади” загарбників захопили приміщення районного управління служби з надзвичайних ситуацій, його працівникам заявили, що управління буде працювати за законодавством РФ. Працівники служби з надзвичайних ситуацій не можуть виконувати свої функції та не мають доступу до службових приміщень.

У селі Кочубеївка військові РФ здійснили розкрадання майна навчального закладу. Сума матеріальних збитків складає приблизно 500 тисяч гривень.

Нині поліція збирає докази та документує воєнні злочини російських військ на Херсонщині. За кожним фактом відкрито кримінальні провадження за ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, росіяни продовжують обстрілювати Херсонську область з артилерії. Внаслідок ударів зруйновані приватні будинки та господарські споруди, а серед місцевих жителів є загиблі та поранені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter