У Херсоні гуманітарна катастрофа: райони без світла, пожежі та мародерство

Дата: 02 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Після того як у вівторок до Херсона зайшли російські військові, там відбувається гуманітарна катастрофа: є пожежі, на які не можуть виїхати рятувальники через обстріли, є випадки мародерства та неможливо зібрати тіла загиблих унаслідок бойових дій.

Про це повідомив голова Херсонської військової адміністрації Геннадій Лагута.

Фото: Юрій Гусєв / Facebook

За його словами, окупанти, заходячи до міста, захоплювали місцевих мешканців у полон, ймовірно, щоб використати як живий щит для просування вперед.

За даними ДСНС, 1 березня о 10:53 у м. Херсоні через обстріли сталося потрапляння снарядів у два дев’ятиповерхові житлові будинки, внаслідок чого зруйновано квартири на другому та третьому поверхах і в одному з будинків виникла пожежа, в результаті чого попередньо постраждало чотири особи.

Після початку комендантської години у вівторок Лагута повідомив, що окупанти продовжують обстрілювати місто: у Дніпровському районі Херсона на Перекопській влучили в багатоповерхівку.

У Херсоні окупанти захопили вокзал і порт, перед будівлею обласної держадміністрації стоїть військова техніка РФ. Люди намагаються не виходити з домівок.

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв звернувся до президента України, Верховної Ради, міжнародних місій для допомоги в організації зеленого коридору, щоб зібрати сотні трупів та ввезти харчові продукти й медикаменти. Він наголошує, що багато загиблих серед військових, а саме територіальної оборони.

1 березня окупанти влучили в будинки в найбільшому мікрорайоні Херсона – Таврійському. У цих будинках на вулицях Карбишева, Вишневій, Тарле, 49 Гвардійської дивізії проблеми з комунікаціями, адже пошкоджено газові труби та трансформатори.

У мікрорайоні ХБК в одному з двох будинків, у які влучили снаряди, перебувала вагітна жінка – її вдалося звідти евакуювати.

За словами журналістки Еріки Авдієвої, ще по обіді на вулиці Синявіна чоловік вийшов з укриття, щоб узяти їжу з квартири, на нього очікували вагітна дружина з маленькою дитиною. Він потрапив під обстріл військових, фрагменти його тіла збирали батьки.

У парку поблизу нафтопереробного заводу відбулося бойове зіткнення між територіальною обороною міста і російськими військовими. Загинули бійці тероборони.

У Херсоні є вулиці, на яких немає енергопостачання або води.

Люди намагаються не виходити з домівок.

Магазини зачинено, але є випадки мародерства: російські військові заходять до них і забирають те, що лишилося.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter