У Херсоні двох молодиків засудили до чотирьох років умовно за підпал синагоги 

Дата: 20 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Херсоні двох молодиків, які в день народження Гітлера рік тому підпалили будівлю юдейської релігійної громади “Хабад”, засудили до чотирьох років умовно. 

Про це повідомляють “Ґрати”. 

Олександр Єрмаков та Артем Колесніченко отримали по чотири роки позбавлення волі умовно з випробувальним терміном в один рік. Суд визнав їх винними в умисному знищенні майна за допомогою підпалу (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу) на ґрунті національної та релігійної нетерпимості (ст. 178 КК). 

У травні 2020 року співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали молодиків (на той момент 18 та 19 років), які спробували підпалити будівлю синагоги в Херсоні. Пожежа пошкодила фасад будівлі, а сума збитків становила понад 30 тисяч гривень. 

У повідомленні правоохоронців ішлося про те, що зловмисники підтримують нацистську ідеологію, тож у змові зі спільниками вирішили в такий спосіб “відзначити” річницю від дня народження лідера нацизму. 

Голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв назвав спробу підпалу “зухвалим і підлим проявом антисемітизму, якому не місце в сучасному українському суспільстві”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter