У Харкові збили літак, що скинув на житловий будинок бомбу, яка вбила щонайменше вісім людей

Дата: 01 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Харкові українські військові збили літак російських окупантів, який скинув бомбу на житловий будинок. 

Про це з посиланням на голову адміністрації Новобаварського району міста Тетяну Цибульник, повідомляє “Суспільне. Харків”. 

Наслідки обстрілу російських військ на проспекті Новобаварському в Харкові

Будинок, на який скинув бомбу збитий літак, розташований на проспекті Новобаварському. Завали після бомбардування досі розчищають. Попередньо: в будинку та поруч загинули вісім людей, а ще вісім отримали травми.

За словами Цибульник, збитий літак упав у районі ринку “Лоск”. 

Президент Володимир Зеленський розповів, що Харків та Київ для Росії нині є найважливішими мішенями. Окупанти обстрілюють житлові будинки в місті з “Градів”, а 1 березня поцілили в центр міста. Внаслідок цього загинули люди, зокрема дитина. Їхню кількість досі встановлюють. 

Ракета в центральну площу Харкова – це відвертий, нічим не прикритий терор. Після такого Росія – це держава-терорист. Ніхто не пробачить. Ніхто не забуде”, – сказав він. 

Для бомбардування цивільних об’єктів, як встановили розслідувачі з Bellingcat, Росія використовує касетні боєприпаси. Вони становлять особливу небезпеку для мирних жителів, адже в разі їхнього використання над ціллю розкидаються невеликі розривні суббоєприпаси, які розсіюються та вибухають на великій площі, що збільшує збитки та втрати.

Росія не вперше використовує їх, зокрема й в Україні. 

Нагадаємо, що про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Фотографія обкладинки: vecherniy.kharkov.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter