У Харкові з початку повномасштабної війни з-під завалів дістали 150 тіл загиблих

Дата: 23 Травня 2022
A+ A- Підписатися

З початку повномасштабної війни рятувальники Харківського гарнізону ДСНС повністю розібрали завали, спричинені обстрілами з боку російських військових, на 98 об’єктах. З-під завалів дістали 150 тіл загиблих. Понад 250 людей урятували. 

Про це повідомив заступник начальника ГУ ДСНС у Харківській області Анатолій Торяник в ефірі національного телемарафону, цитує Інтерфакс-Україна.

Фото: ГУ ДСНС у Харківській області

“У Харкові нашими підрозділами розібрано повністю 98 локацій, на яких є завали. На жаль, з-під завалів вилучено понад 150 тіл загиблих. Під час оперативно-рятувальних робіт нашими підрозділами було врятовано понад 250 осіб”, – повідомив Торяник.

За його словами, наймасованіших обстрілів у Харкові зазнали Північна Салтівка, П’ятихатки, селище Жуковського, Рогань і Горизонт – райони, розташовані ближче до лінії зіткнення, до яких ворог міг дістати артилерією.

Він повідомив також, що під час служби загинуло п’ятеро людей (двоє рятувальників, які приїхали гасити пожежу, що виникла через обстріл, і потрапили під повторний обстріл, а також троє саперів), семеро саперів отримали поранення.

Торяник зазначив, що в перші дні після початку широкомасштабного російського вторгнення сапери відпрацьовували по 100–120 заявок на день. За неповні три місяці вони здійснили загалом понад 4 тис. виїздів та знешкодили близько 3 тисяч вибухонебезпечних предметів.

“На сьогодні в нас понад 2 тисячі заявок знайдених вибухонебезпечних предметів, які знаходяться на вулицях, у будинках, – просто фізично наші (піротехніки. – Ред.) не встигають виїхати і все це ліквідувати”, – сказав Торяник.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілів російських військових 22 травня в Лисичанську на Луганщині загинула місцева жителька. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter