У Харкові ввели погодинні обмеження електроенергії для 200 тисяч абонентів

Дата: 24 Березня 2024
A+ A- Підписатися

У Харкові енергетична ситуація після російської атаки 22 березня залишається надскладною: енергетичні потужності не дозволяють заживити одразу усіх споживачів, тому у місті введені погодинні обмеження електроенергії для близько 200 тисяч споживачів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства енергетики.

Пункт незламності у Харкові

Значні пошкодження енергетичної інфраструктури не дозволяють заживити усіх абонентів одночасно, йдеться у повідомленні. Тож задля забезпечення доступу до електроенергії усіх споживачів у місті введено погодинні обмеження електроенергії.

Нагадаємо, що світло в Харкові зникло внаслідок масштабної атаки російських військових у ніч на 22 березня. У місті перестало працювати метро та інший електротранспорт, вимкнулися світлофори та телефони екстрених служб. У районах почали роздавати гарячу їжу, а тисячі людей шукали допомоги у пунктах незламності.

Це сталося внаслідок сильного пошкодження генеруючої інфраструктури.

При цьому у місті вдалось відновити електропостачання до критичної інфраструктури.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу російськими військовими 22 березня України щонайменше двоє загинули, а восьмеро отримали поранення на Хмельниччині, а у Запоріжжі – 15 постраждали та троє загинули.

Атака була націлена на українську енергетику і стала наймасштабнішою за останній час. Через обстріли пошкоджені гідроспоруди та дамба Дніпрогесу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter