У Харкові внаслідок обстрілу є загиблі, пошкоджено 87 житлових будинків

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові 28 лютого масовано обстріляли Харків із “Градів”. 

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй фейсбук-сторінці

Обстріл вівся по кварталу вулиць Гвардійців-Широкінців, Дружби Народів та проспекту Тракторобудівників. Під прицільний обстріл потрапили також Державна пожежно-рятувальна частина №22, склади на вулиці Бучми та гаражний кооператив.

Харківська міська рада повідомляє про 87 пошкоджених житлових будинків, оприлюднивши повний список адрес

За словами голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, загинуло 11 людей. До лікарень доправлено 15 військових та 16 цивільних із пораненнями різного ступеня тяжкості. Загинули мирні жителі, які вдень вийшли до аптек, за продуктами, питною водою.

 

Він також повідомив про обстріли в районах Олексіївка, Салтівка та Павлополь.

Місцева влада повідомляє, що загалом за останню добу до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова та міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 доправлено 44 поранених, з них – 20 військових. З усіх доправлених померли двоє військових та п’ятеро цивільних.

Заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха повідомив, що російська армія обстрілює мікрорайони, де проживає понад 1 мільйон людей.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter