У Харкові побили журналіста після скарги в поліцію на порушення карантину

Дата: 04 Травня 2020
A+ A- Підписатися

У Харкові побили журналіста Микиту Книша після того, як він звернувся до поліції через порушення карантину.

Про це повідомив на сторінці у фейсбуку голова НСЖУ Сергій Томіленко. 

Журналіста побили після скарги у поліцію на порушення карантинуУ Харкові уночі 1 травня побили журналіста, фахівця з…

Опубліковано Sergiy Tomilenko Субота, 2 травня 2020 р.

Інцидент трапився вночі 1 травня. Тоді Книш знімав на відео порушення умов карантину, а саме бурхливе нічне життя на парковці біля станції метро “Наукова”, в місці, де нібито любить проводити дозвілля “золота молодь”. Після знімання сюжету журналіст викликав на місце події поліцію, щоб та відреагувала на порушення. Однак патрульні, які приїхали, не проводили жодних профілактичних дій, і Книшу, який їх викликав, заявили про відсутність підстав для впливу на громадян на парковці.

“За лічені секунди після того, як поліцейські поїхали, на нього напали й жорстоко побили. Зловмисники відібрали телефон та рюкзак із ноутбуком та особистими речами. Уже за фактом нападу Микита Книш викликав поліцію вже для слідчо-оперативних дій та поїхав до лікарні знімати побої”,– розповів Томіленко. 

НСЖУ вже засудила побиття журналіста та закликала Національну поліцію адекватно відреагувати на інцидент.

“Поліцейські на місці події мали оцінити ризики для журналіста, не говорячи про реагування на факт грубого порушення карантину. Але загалом ситуація з фізичними атаками на журналістів під час епідемії є обурливою та не має порівняння із ситуацією в інших європейських країнах”, – зазначив голова спілки. 

Нагадаємо, що з початку запровадження карантину в Україні зафіксували 18 випадків порушень свободи слова, пов’язаних з обмеженнями. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter