У Харкові на одного прокурора припадає близько двох тисяч кримінальних проваджень

Дата: 02 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Навантаженість та відсутність доступу до місця є головними проблемами, з якими стикаються українські правоохоронці, розслідуючи воєнні злочини, вчинені російськими військовими. До прикладу, у Харкові на одного прокурора припадає близько двох тисяч кримінальних проваджень. 

Про це в інтерв’ю “РБК-Україна” розповів керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генпрокурора України Юрій Бєлоусов

Ілюстраційне зображення. Фото: Yevhenii Zavhorodnii\Global Images Ukraine

За словами посадовця, щоб виконувати роботу ефективно, правоохоронці змушені розставляти пріоритети. Також по всіх видах воєнних злочинів на рівні центрального апарату ОГП є спеціальні підрозділи. 

“Ми розуміємо, на що треба кидати основні зусилля у першу чергу. Якщо мова йде про загиблих людей – це безумовно пріоритет. Зараз ми розробляємо критерії пріоритизації справ”, – розповідає Бєлоусов. 

Ще одним кроком, який має допомогти розслідувати тисячі воєнних злочинів росіян в Україні, стало залучення міжнародних партнерів. 

“Україна, зокрема, пілотує модель, в якій ми хочемо залучити інші країни та інші суди, щоб вони також почали розслідувати. Це важливо, бо довіра до нас буде більшою, адже не лише наші суди почнуть демонструвати світу, що росіяни роблять в нашій країні”, – каже прокурор. 

Нагадаємо, що ZMINA розбиралась, як нині Україна дає раду російським злочинам та що ще треба зробити задля реального правосуддя. Детальніше прочитати про це можна за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter