У Греції гомосексуальним та бісексуальним людям дозволили бути донорами крові

Дата: 15 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Влада Греції дозволила чоловікам усіх сексуальних орієнтацій ставати донорами крові. Тепер оновлена форма, яку заповнюють потенційні донори, не містить пунктів про одностатеві сексуальні стосунки.

Про це повідомляє видання Ekathimerini.

Фото: Vegas Jon / Wikimedia Commons

Попередній закон, ухвалений 1977 року, забороняв гомосексуальним і бісексуальним чоловікам донорство крові. Заборону вирішили переглянути у вересні цього року.

Відповідне рішення погодив міністр охорони здоров’я Греції Танос Плевріс — перед вступом на посаду він обіцяв розібратися із цим питанням.

Греція була однією з небагатьох країн, де чоловікам, які мають одностатеві стосунки, забороняли здавати кров. Така заборона продовжує діяти в Китаї, Малайзії, Туреччині, Філіппінах, Хорватії, Словенії. У Литві заборону планують скасувати в травні 2022 року. 

Нагадаємо, навесні 2021 року в Україні скасували дискримінаційну заборону для ЛГБТ-людей бути донорами крові. З переліку критеріїв для відсторонення від донорства вилучили “гомосексуальні стосунки”. Натомість у списку фігурує формулювання “особи з ризикованою сексуальною поведінкою, яка може призвести до захворювання на серйозні інфекційні хвороби, що можуть передаватися через кров”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter