У Гостомелі побили активіста, коли той знімав на відео селищного голову

Дата: 10 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

У Гостомелі на Київщині напали на громадського активіста Антона Кудінова, коли той вів пряму трансляцію на фейсбуці розмови з чинним головою селища Юрієм Прилипком.

Про це виданню ZMINA повідомив сам потерпілий. Інцидент трапився 8 вересня поблизу торговельного центру “СітіМаркет”.  

За словами Кудінова, він побачив Прилипка випадково і вирішив використати цю можливість, щоб запитати його про результати діяльності на посаді за останні п’ять років, оскільки разом із групою однодумців напередодні місцевих виборів намагався організувати для цього подію #БатлПоФактам та зареєстрував відповідну петицію на сайті селищної ради.

Фото Антона Кудінова, яке той опублікував після нападу в пабліку “Гостомель справжній”

Як зазначає Кудінов, Прилипко не захотів з ним спілкуватись, його охоронець почав відштовхувати активіста, але той продовжив іти за ними до машини й вести стрім, аж тут, прямо під час ефіру, з торговельного центру вибігло кілька чоловіків, вони почали бити активіста (говорить, що впізнав декого з них) і відібрали телефон. Прилипко вирвався і заскочив усередину торговельного центру. Каже, йому допоміг співробітник центру, що викликав поліцію. Коли силовики приїхали, виявилося, що нападники віддали телефон іншим співробітникам торговельного центру, але попередньо видалили стрім і деякі фейсбук-пости Кудінова.

Як з’ясували журналісти інформаційної агенції Погляд, поліція почала провадження за фактом описаних подій. Потерпілий каже, що напад розслідують за статтею Кримінального кодексу про умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень.

Видання ZMINA звернулося до Гостомельської селищної ради, щоб з’ясувати позицію селищного голови щодо цих подій, і очікує на відповідь.

Антон Кудінов стверджує, що не є членом громадських організацій чи політичних партій, а діє як активний житель Гостомеля разом із групою однодумців: напередодні виборів вони ініціювали кампанію з вимогою публічного звітування керівників місцевого самоврядування.

У першій половині 2020 року Центр прав людини ZMINA зафіксував 48 випадків нападів і тиску на громадських активістів на підконтрольній уряду України території. Із них 11 випадків стосувалися фізичної агресії щодо активістів, вісім – знищення чи пошкодження їхнього майна, сім – залякування і погроз.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter