У Гостомелі окупанти взяли в заручники мешканців, що ховались в підвалі – журналіст

Дата: 04 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Гостомелі, де з першого дня війни тривають запеклі бої, окупанти почали брати місцевих жителів у заручники.

Про це повідомляє військовий кореспондент Андрій Цаплієнко у Telegram.

“Гостомель знову не наш. В заручниках опинилось близько чотирьох десятків мешканців. Прохання звернути на це увагу іноземних журналістів. З двох джерел стало відомо про захоплення солдатами РФ полонених в ЖК “Покровський” в місті Гостомель. Будинок за адресою Свято-Покровська, 73д. Зі вчора вони зайшли в під’їзд та окопалися ззовні. (Це саме той комплекс, який перед цим вони розстріляли з артилерії)”, – пише Цаплієнко.

За його словами, 40 людей, що ховалися до цього в підвалі, з сьогоднішнього ранку перестали виходити на зв’язок. З одного з номерів відповіли невідомі люди.

Журналіст додав, що в Гостомелі населення тероризує десант “31 окремої гвардійської десантно-штурмової бригади” з міста Ульянівськ.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter