У Гостомелі окупанти вбили 80-річного чоловіка за відмову нагодувати їх

Дата: 05 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Гостомелі на Київщині російські окупанти прямо на порозі власного будинку застрелили 80-річного пенсіонера Миколу Мамчура, який відмовився дати їм їжу.

Про це повідомив журналіст Ігор Чичкань у фейсбуку.

Джерело: pixabay.com

Він розповів, що загиблий усе життя прожив у Гостомелі, навчався в одному класі з майбутньою матір’ю журналіста. У зрілому віці працював на місцевому склозаводі, звідти вийшов на пенсію.

Днями окупанти прийшли до будинку чоловіка та усвідомлено вбили його, “просто тому, що могли це зробити”.

“У двір його будинку зайшли озброєні окупанти у формі армії РФ. І застрелили Миколу Мамчура просто тому, що він відмовився дати їм їжу”, – написав журналіст.

Джерело: фейсбук-сторінка Ігоря Чичкана

Раніше стало відомо, що в селищі Новопсков на Луганщині російські військові відкрили вогонь по цивільних.

Мешканці селища, у якому проживає понад 9 тисяч осіб, вийшли на мітинг проти російської окупації. У відповідь на це загарбники відкрили вогонь по людях без зброї. 

За даними міської адміністрації, внаслідок цього поранення отримали троє. Всіх їх доправили до лікарні. 

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter