У Гаазі поліція з водометами розігнала протест проти локдауну

Дата: 15 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У неділю голландський спецпідрозділ застосував водомети й кийки, щоб розігнати натовп із декількох тисяч протестувальників проти локдауну, що зібралися в центрі Гааги за день до національних виборів.

Про це повідомляє Reuters.

Фото: Reuters

Поліція застосувала такі заходи після того, як протестувальники порушили правила соціального дистанціювання, ігнорували попередження про розгін і кидали фаєри та інші предмети в поліцію.

Правоохоронці повідомили, що затримали 20 осіб, а також що двоє демонстрантів були поранені поліцейськими собаками після того, як відмовилися розійтися.

Поліцейські зробили попереджувальний постріл, коли протестувальники вдарили службову собаку і погрожували кінологу під час арешту, йдеться в заяві поліції.

Голландська влада також зупинила рух потягів до міста, щоб не допустити прибуття нових протестувальників.

Як відомо, з кінця січня в Нідерландах триває жорсткий локдаун: зібрання більш ніж двох осіб заборонено, ресторани й бари зачинено, а також ввели нічну комендантську годину вперше з часів Другої світової війни.

Голосування на національних виборах почнеться в понеділок, водночас виборчі дільниці будуть відкриті протягом трьох днів, щоб забезпечити соціальне дистанціювання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter