У Гаазі підписали угоду про відкриття Представництва Міжнародного кримінального суду в Україні

Дата: 23 Березня 2023
A+ A- Підписатися

23 березня в Гаазі генеральний прокурор України Андрій Костін та секретар Міжнародного кримінального суду Пітер Льюїс підписали угоду про відкриття Представництва МКС в Україні.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

Джерело: Офіс генпрокурора

Генпрокурор України назвав підписання цього документа “ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини“.

Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні в міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ“, – зазначив він.

Андрій Костін підкреслив, що Міжнародний кримінальний суд та офіс прокурора МКС Каріма Хананевтомно стоять на варті правосуддя”.

Напередодні прокурор МКС розповідав, що місце для розміщення офісу у Києві вже узгоджене.

Планується, що дещо пізніше відбудуться відкриття філіалів у містах, наближених до лінії фронту.

Міжнародний кримінальний суд вже має Бюро зв’язку при ООН у Нью-Йорку та сім представництв у містах Кіншаса та Буніа (Демократична Республіка Конго); Кампала (Уганда); Бангі (Центральноафриканська Республіка); Абіджан (Кот-д’Івуар); Тбілісі (Грузія) і Бамако (Малі). Це має важливе значення для розвитку та підтримки співпраці з ключовими зацікавленими сторонами в країнах, а також для підтримки мандата суду та результатів діяльності в цих країнах.

Нагадаємо, 3 березня уряд ухвалив проєкт угоди з Міжнародним кримінальним судом про створення Офісу Міжнародного кримінального суду в Україні. Це сприятиме більш ефективному розслідуванню міжнародних злочинів, вчинених в Україні, адже дозволить посилити слідчу роботу безпосередньо на місцях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter