У Франції судитимуть жінку, яка в соцмережі назвала президента країни “шматком бруду”

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У Франції затримали для допиту жінку, яка у своїй публікації на фейсбуку назвала президента Еммануеля Макрона “шматком бруду”, у червні вона постане перед судом.

Про це повідомив прокурор французького міста Сент-Омер Мехді Бенбузід, пише AFP.

Жінці, якщо її визнають винною, загрожує штраф у розмірі 12 тисяч євро.

Валері затримали та помістили під варту для допиту після того, як місцева адміністрація регіону подала скаргу на її публікацію у соцмережі від 21 березня, за день до того, як Макрон дав інтерв’ю телеканалу TF1 на захист своєї пенсійної реформи.

“Цей шматок бруду збирається виступити перед вами о 13:00… Ми завжди бачимо цей бруд по телевізору”, — написала вона.

Жінка підтримувала протести “жовтих жилетів” 2018–2019 років, які сколихнули владу Макрона під час його першого президентського терміну. Зараз її звинувачують в “образі президента республіки”.

У коментарі місцевим медіа Валері сказала, що з неї хочуть зробити “показовий приклад”. За її словами, вона була вражена, коли до неї додому прийшла поліція та затримала її.

“Я запитала їх, чи це не жарт, мене ніколи не заарештовували. Я не ворог народу номер один”, — сказала вона. 

Багатомісячні протести у Франції викликали наміри Макрона та його уряду започаткувати пенсійну реформу. Останні сутички між поліцією і протестувальниками відбулися у вівторок, профспілки оголосили про новий день страйків і протестів 6 квітня 2023 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter