У Франції колишній учень напав на школу і вбив вчителя французької, вигукуючи: “Аллаху акбар”

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У Франції 20-річний виходець з Чечні з ножем напав на школу в місті Аррас. Він вбив вчителя та поранив ще двох людей, вигукуючи при цьому фразу: “Аллаху акбар”. Національна антитерористична прокуратура почала розслідування. 

Про це повідомляє ВВС.

Фото: Breaking News

Напад стався 13 жовтня близько 11-ї години ранку в середній школі Гамбетта в Аррасі.

Ймовірно, нападник був колишнім учнем цієї школи. Його затримала поліція. За словами правоохоронців, раніше хлопець перебував на обліку нацбезпеки. За попередньою інформацією, його звуть Мохамед Могоучков.

Крім того, біля іншої школи затримали молодшого брата нападника.

Французька антитерористична прокуратура заявила, що розпочала розслідування за фактом “вбивства, повʼязаного з терористичною діяльністю” та “замаху на вбивство, пов’язаного з терористичною діяльністю”.

Президент Франції Еммануель Макрон відвідає школу, у якій це сталося, а Національні збори в Парижі призупинили свою сесію на знак солідарності.

Журналісти ВВС припускають, що напад стався на тлі напруженості у великих мусульманських і єврейських громадах Франції через конфлікт між Ізраїлем і ХАМАСом. Проте поліція заявила, що немає нічого, що вказувало б на зв’язок з Близьким Сходом.

Нагадаємо, що у листопаді 2020 року в місті Конфлан-Сент-Оноре неподалік Парижа вбили 47-річного вчителя Самюеля Паті. Чоловік викладав історію та географію в місцевій школі, однак після одного із занять батьки почали говорити про дискримінацію з його боку щодо мусульман. Одна з його учениць розповіла батьку, що на уроці зі свободи слова, обговорюючи розстріл редакції Charlie Hebdo, Паті показав дітям карикатуру на пророка Мухаммеда. 

Учитель нібито запропонував учням-мусульманам вийти з класу, оскільки він покаже картинку, яка може їх шокувати, а потім показав зображення оголеного чоловіка, називаючи його пророком Мухаммедом.

Після цього проти вчителя розгорнулася кампанія в соцмережах, а один з батьків учнів опублікував ім’я вчителя у фейсбуку із закликом “зупинити” його. Передбачуваний убивця, як розповіли в поліції, судячи з усього, не знав учителя в обличчя, коли прийшов його вбивати, оскільки просив студентів коледжу вказати на викладача. 

Зрештою звинувачення в ісламофобії, через які ісламіст убив Паті, виявилися брехнею.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter