У Джанкої засудили українського військового Добринського до трьох з половиною років в’язниці

Дата: 21 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Джанкойський районний суд Республіки Крим” ухвалив вирок військовослужбовцю Збройних сил України Євгенію Добринському за начебто “незаконний перетин державного кордону Російської Федерації” та “контрабанду наркотичних засобів”. Чоловікові присудили три роки та шість місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму телеграм-каналі

Вона засудила незаконний вирок і назвала кримінальну справу сфабрикованою.

“Докази, надані суду стороною захисту під час судових засідань, свідчать про невинуватість українського військовослужбовця. Вважаю неприпустимим переслідування наших громадян за виконання конституційного обов’язку щодо захисту незалежності та територіальної цілісності України та засуджую дії окупаційної влади, яка продовжує порушувати міжнародні договори та норми міжнародного права”, – написала вона.

Водночас Денісова закликала представників міжнародної спільноти продовжувати тиск на РФ, щоб зупинити незаконні переслідування і суди над громадянами України та звільнити всіх бранців Кремля.

Відомо, що обвинувачення вимагало чотири роки в’язниці для українського військового.

Нагадаємо, військова служба правопорядку в Збройних силах України раніше повідомила, що 30 травня, приблизно о п’ятій ранку, на адмінкордоні окупованого Росією Криму з Херсонською областю, біля Чонгара, зник український військовослужбовець.

У ЗСУ розповіли, що місце несення служби українського військового, якого, ймовірно, викрали, розташоване приблизно за тисячу метрів від окупованого Криму. За словами начальника служби зі зв’язків із громадськістю командування десантно-штурмових військ ЗСУ майора Валентина Шевченка, зник Євген Добринський – військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади, який перебував на одному з військових об’єктів. Він уточнив, що неподалік розміщення зниклого військового виявили сліди боротьби.

Через кілька днів у ФСБ Росії заявили, що український військовий був затриманий, щодо нього порушено кримінальну справу “про незаконний перетин кордону Росії”. Російські силовики стверджують, що “під час огляду в нього виявили, імовірно, наркотичну речовину, яку передали на експертизу”.  Адвокат Іслям Веліляєв відкидає ці звинувачення і вважає, що наркотики були підкинуті.

Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України назвало “прогнозованою російською пропагандою” заяви ФСБ про затриманого українського військового.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter