У двох кримських політв’язнів у російському СІЗО погіршився стан здоров’я

Дата: 27 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

У кримчан Едема Смаїлова та Шабана Умерова, яких Росія незаконно утримує в себе за надуманими обвинуваченнями в тероризмі, значно погіршився стан здоров’я.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

⚡️⚡️⚡️У незаконно утримуваних громадян України Едема Смаілова та Шабана Умерова суттєво погіршився стан…

Опубліковано Людмилою Денісовою Четвер, 27 лютого 2020 р.

 

Умеров, якого тримають у СІЗО Севастополя, скаржиться на проблеми із серцем.

“Він скаржиться на сильний серцевий біль, який посилюється у вечірній час. Тривале ненадання лікування може призвести до інфаркту. Тюремний лікар-терапевт також підтвердив наявне захворювання серця”, – розповіла Денісова.

Щодо Смаїлова, то Омбудсман розповіла, що чоловік повідомив про загострення хронічного гаймориту через неналежні умови тримання.

“Також адміністрація колонії ігнорує його неодноразові звернення про надання окулярів для зору”, – додала Денісова.

Уповноважена вже звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової, щоб та відреагувала на скарги кримчан і сприяла проведенню повного медичного обстеження та наданню допомоги чоловікам.

Нагадаємо, що Едема Смаїлова затримали 22 травня 2018 року. Активіста громадського руху “Кримська солідарність” обвинувачують у терористичній діяльності в межах справи про “бахчисарайський осередок” організації “Хізб ут-Тахрір”.

Шабан Умеров – активіст “Кримської солідарності”, перебуває під вартою з 27 березня 2019 року. Йому інкримінують ч. 1 ст. 205.5 (організація діяльності терористичного об’єднання) КК РФ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від п’ятнадцяти до двадцяти років або довічне ув’язнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter