У Донецькій області затримали жінку, яка передавала окупантам координати шкіл та електропідстанцій

Дата: 18 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Співробітники СБУ затримали ще одну ворожу інформаторку, яка діяла у прифронтових районах сходу України. Жінка передавала окупантам координати місцевих шкіл та об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергетичних підприємств. Тепер її загрожує до 8 років за ґратами.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Фото: СБУ

“У попередні місяці СБУ затримала чотирьох її спільників на спробах передачі російським окупантам розвідданих про базування Сил оборони на Бахмутському і Краматорському напрямках. Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їм покарання до 8 років ув’язнення”, – йдеться у повідомленні.

Наразі співробітники Служби безпеки України затримали ворожу інформаторку, яка збирала інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ в районі Добропілля на Донеччині, а також передавала окупантам координати місцевих шкіл та об’єктів критичної інфраструктури, зокрема енергогенерувальних підприємств.

Одержані дані російські окупанти використовували для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських населених пунктах.

За матеріалами слідства, інформаторка передавала закриті відомості своїй знайомій через анонімні месенджери. Потім розвіддані надходили до штабу 1 армійського корпусу Південного військового округу збройних сил РФ.

На підставі отриманих доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років. Суд обрав жінці запобіжний захід – тримання під вартою.

Нагадаємо, у січні на Львівщині контррозвідка викрила ще одного агента ФСБ. Ним виявився інженер одного з держпідприємств, розташованих на Сході України. На початку повномасштабного вторгнення його завербувала російська спецслужба для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter