У Дніпрі викрили розвідувальну групу генштабу ЗС РФ, яка координувала удари по місту

Дата: 20 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Сімом дніпрянам, які входили до розвідувальної мережі головного управління генштабу збройних сил РФ, повідомили про підозру за фактом державної зради в умовах воєнного стану.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Дніпропетровська обласна прокуратура

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення підозрювані під кураторством лідера проросійської радикальної громадської організації SERB добровільно погодились надавати інформацію про місця розташування об’єктів енергетичної та критичної інфраструктури міста Дніпра.

Виконуючи завдання куратора, агенти здійснювали фото та відеофіксацію даних про дислокацію сил ППО, штабів Сил оборони України, підприємств оборонно-промислового комплексу, транспортних шляхів, військових частин, блокпостів, переміщення військової техніки та особового складу Збройних сил України.

Підозрювані передавали представнику Росії зібрану інформацію з географічними координатами за допомогою одного з месенджерів. Надалі вона використовувалася генштабом ЗС РФ для завдавання ударів.

Також інформатори повідомляли про результати та наслідки обстрілів російськими військовими.

В Офісі генпрокурора зазначили, що куратором є лідер проросійської радикальної громадської організації “русское освободительное движение SERB”, головною ідеологією якої є спротив євроінтеграційному руху України та підтримка ідеї приєднання її територій до складу РФ.

Наразі правоохоронці провели обшуки за місцями мешкання підозрюваних, вилучили документи та мобільні телефони з листуванням, які підтверджують протиправну діяльність.

У результаті багатоетапної спецоперації всіх учасників групи затримали. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Тривають невідкладні слідчі дії.

Нагадаємо, що 14 січня окупанти поцілили в одну з багатоповерхівок у Дніпрі, зруйнувавши цілий під’їзд та вбивши 46 людей. Ця атака стала найбільшою за пів року, пов’язаною із загибеллю цивільних. Досі неопізнаними лишаються 11 тіл, а ще стільки ж людей вважають зниклими безвісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter