У Дніпрі в лікарні помер 11-річний хлопчик, більше 10 пацієнтів постраждали: попередньо – через тяжку побічну реакцію на медпрепарат

Дата: 12 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі в міській багатопрофільній клінічній лікарні матері та дитини імені М. Ф. Руднєва сталася надзвичайна ситуація: пацієнти отримали тяжку побічну реакцію на медпрепарат, який застосовувався під час проведення оперативних втручань. Попередньо, йдеться про медпрепарат для внутрішньовенного наркозу.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я (МОЗ).

Слідчі дії в лікарні, де померла дитина. Джерело: Офіс генерального прокурора

Станом на 15.00 12 серпня було відомо про 11 постраждалих, серед яких — п’ятеро дорослих та шестеро дітей. На жаль, одну дитину врятувати не вдалося: помер 11-річний хлопчик. Постраждалих дітей перевели до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні у стані середньої тяжкості.

Дорослих пацієнтів доправили до Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова. Стан двох з них оцінювався як важкий.

На партію підозрюваних у побічній дії препаратів накладено карантин, її вилучили з обігу в медзакладі. 

У пресслужбі міністерства заявили, що медпрепарати лікарня закуповувала самостійно, а не отримувала через централізовані закупівлі. В лікарні тривають слідчі дії. Працює відповідна комісія та правоохоронці.

Власне розслідування ситуації проводить також Держлікслужба, йдеться в повідомленні.

Згодом пресслужба Офісу генерального прокурора повідомила, що за процесуального керівництва Західної окружної прокуратури Дніпра розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов’язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітнім дітям — частина 2 статті 140 Кримінального Кодексу України.

Департамент охорони здоров’я Дніпропетровської ОВА створив комісію щодо перевірки надання медичної допомоги в лікарні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter