У Дніпрі напали на керівника профспілки автоперевізників

Дата: 08 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Двоє невідомих побили керівника Профспілки автомобілістів та автоперевізників Дніпра Михайла Тонконогого. Інцидент стався вранці 8 вересня.

Як повідомив виданню ZMINA сам потерпілий, він ішов на зустріч із представниками підприємства “Дніпробас” та місцевої влади, але ті запізнювалися. Двоє нападників мали на собі медичні маски, а один з них – жилетку із символікою профспілки, яку представляє Тонконогий.

Итак, друзья, что имеем:1) жив, и почти цел: перелом носа, сотрясение 2 степени, ушибы мягких тканей головы и рук….

Опубліковано Mikhaylo Tonkonogyi Вівторок, 8 вересня 2020 р.

“Найімовірніше, цю жилетку вони десь поцупили або надрукували собі самі. Ця жилетка була скинута нападниками в найближчий смітник, її вилучили працівники слідчо-оперативної групи поліції і, ймовірно, долучать до матеріалів провадження”, – розповів Тонконогий.

За словами активіста, він написав заяву про напад до поліції. Лікарі зафіксували в нього перелом носа, струс мозку, синці та забої. Окрім того, Тонконогий каже про погрози, які він отримував від “Дніпробасу” раніше й одразу після інциденту. Він згадує про це й у фейсбук-трансляції, яку почав вести після нападу, поки чекав поліцію. Але сам діалог на відео, яке зараз є в мережі, не зафіксований.

Видання ZMINA звернулося до обласного управління Нацполіції з питанням, чи було почато провадження, і очікує на відповідь.

Водночас деякі медіа написали про конфлікт усередині профспілки нібито через членські внески. Михайло Тонконогий це заперечує.

“Профспілка працює в штатному режимі. На сьогодні облікована кількість членів профспілки на всіх підприємствах становить приблизно 1400, і ніхто не вимагав ні жодного повернення внесків, ні звіту, бо вони знають, що я відкрито звітую кожного року”, – зазначив він.

У першій половині 2020 року Центр прав людини ZMINA зафіксував 48 випадків нападів і тиску на громадських активістів на підконтрольній уряду України території. Із них 11 випадків стосувалися фізичної агресії щодо активістів, вісім – знищення чи пошкодження їхнього майна, сім – залякування і погроз.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter