У Дніпрі чоловік викладав інтимні фото дружини в інтернет без її згоди: як його можуть покарати

Дата: 16 Липня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі суд відправив під домашній арешт чоловіка, який викладав фото своєї дружини на платформі з інтимним контентом Onlyfans без її згоди.

Таке рішення ухвалив Бабушкінський райсуд міста, пише dev.ua.

Ілюстративне фото. Джерело: pixabay.com

Підозрюваний створив акаунт на сайті onlyfans.com, використавши персональні дані дружини, та зареєструвався під нікнеймом.

Потім відзняв домашнє відео з відповідним контентом і з травня 2021-го до травня 2023 року розміщував на платформі виготовлені записи для перегляду користувачами сайту.

Чоловіка підозрюють у виготовленні з метою збуту й розповсюдженні відеопродукції порнографічного характеру, вчиненому повторно.

Згідно з матеріалами справи, раніше він вже був засуджений за злочин у сфері незаконного створення та розповсюдження порнографічної продукції. Новий злочин скоїв в період звільнення від відбування покарання.

“Тепер суд приєднає невідбуту частину покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі й призначить нове покарання за ч. 3 ст. 301 КК України, очевидно в розмірі чотирьох років позбавлення волі”, — йдеться в ухвалі суду.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує реальне покарання — дев’ять років позбавлення волі.

Поки що суд відправив чоловіка під цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета. Свою провину він визнав частково.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 10 липня в Полтавській області суд оштрафував на 34 000 гривень мешканку Нових Санжар, яка зняла на відео, як пестить себе руками. Згодом це відео дівчина переслала своєму хлопцеві в телеграмі.

Дії обвинуваченої органом досудового слідства були кваліфіковані за ч. 2 ст. 301 КК України як виготовлення, зберігання з метою розповсюдження та розповсюдження відеопродукції порнографічного характеру.

Вирок обурив правозахисників, які вважають його несправедливим і навіть абсурдним. 

Зокрема, керівниця напряму із захисту представників громадянського суспільства Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна вважає, що подібний формат сприйняття контенту інтимного характеру є демонстрацією максимальної обмеженості та пуританства. А ще — штучною демонізацію авторки контенту.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter