У “Дії” запустять новий комплексний сервіс для бізнесу “е-Підприємець”

Дата: 19 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Мінцифри презентувало новий сервіс для бізнесу під назвою “е-Підприємець”, завдяки якому українці зможуть отримати необхідні для ведення бізнесу послуги за однією заявою.

Про це повідомив віцепремʼєр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Фото: Depositphotos

У листопаді 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка дасть змогу запустити на порталі “Дія” комплексну послугу – е-Підприємець. Це комплексний сервіс, який обʼєднає 12 послуг для бізнесу. Серед них – державна реєстрація ФОП, реєстрація платником єдиного податку, подання інформації про вакансії, відкриття банківського рахунку, реєстрація декларації про пожежну безпеку тощо.

“Ми запускаємо послугу “е-Підприємець”, яка схожа на єМалятко. Коли народжується дитина, то за однією завою можна отримати одразу до 10 послуг, тому щось схоже буде в напрямку е-Підприємець. Тобто ти реєструєш власну компанію, реєструєшся як ФОП – і одразу можеш зареєструвати виробничі потужності або обрати інші послуги”, – пояснив Федоров.

Тож, щоб запустити бізнес, досить буде заповнити заяву на порталі “Дія” за 20 хвилин. Це можна зробити, навіть не виходячи з дому. Крім того, скористатися послугою “е-Підприємець” можна буде на будь-якому етапі запуску чи розвитку власної справи. Зокрема, можна вибрати дві або більше послуг із запропонованих. Наприклад, дійсні ФОП зможуть розширити свій бізнес, зареєструвавши ще одну кавʼярню чи магазин тощо. 

Раніше, щоб розпочати роботу нового підприємства, доводилося ходити держустановами, друкувати папери та збирати дозволи. Увесь процес займав близько півтора місяця.

Нагадаємо, що в листопаді в “Дії” зʼявилася нова послуга зі сплати штрафу за адміністративні порушення. Щоб сплатити штраф, треба зайти в застосунок або на портал у розділ “Послуги”, знайти категорію “Штрафи” та “Судові штрафи”. Після цього можна оплатити стягнення з Google чи Apple Pay. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter