У “Дії” стався збій через рекордну кількість заходів під час голосування у нацвідборі “Євробачення”

Дата: 04 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

У суботу 3 лютого під час голосування у національному відборі на “Євробачення-2024” в “Дії” зафіксували рекордну кількість користувачів за всю історію проєкту, через що в роботі застосунку стався масштабний збій.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: РБК Україна

За його словами, 3 лютого зафіксували рекордну кількість користувачів у “Дії” за всю історію проєкту. Замість 800 запитів за секунду, як під час голосування торік, було 15 тисяч запитів.

“Порівняно з минулим роком ми збільшили потужності в 5 разів (а запитів надійшло більше у 20 разів). І тому виникла величезна черга”, — пояснив міністр.

Федоров наголосив на тому, що Мінцифри зробить детальний аналіз та впровадить організаційні зміни, щоб бути готовими до схожих хвиль трафіку. Він також повідомив, що впродовж неділі 4 лютого всі охочі зможуть проголосувати за фіналіста у “Дії”.

Вранці 4 лютого платформа дійсно відновила роботу, дозволивши проголосувати за фіналіста у нацвідборі близько пів мільйона українців. Але згодом в “Дії” знов почалися проблеми через навантаження. 

Станом на 12-ту годину голосування в “Дії” знов доступне.

Нагадаємо, що “Євробачення-2024” відбудеться у Швеції. Фінал національного відбору в Україні на пісенний конкурс пройшов 3 лютого на платформах “Суспільного”.

Через технічний збій у “Дії” багато українців не змогли віддати свої голоси за фіналістів відбору. Мінцифри кілька годин у суботу 3 лютого намагалася виправити ситуацію та відновити голосування, однак безрезультатно.

Організатори повідомили, що 4 лютого о 15:15 на платформах “Суспільного” покажуть повтор концерту, а орієнтовно о 19:05 оголосять результати.

Пізніше комунікаційниця Мінцифри Олеся Лісовська у коментарі “Громадському” розповіла, що до збою в роботі “Дії” не були причетні хакери – виключно надмірний трафік.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в ніч із 21-го на 22 січня 2022 року в інтернеті з’явилась інформація про виставлені на продаж персональні дані більш ніж двох мільйонів українців: зловмисник з ніком FreeCivilian просив за них 15 тисяч доларів і стверджував, що нібито взяв ці дані з порталу “Дія”.

Водночас у Мінцифрі витік заперечили та заявили, що виставлені дані є скомпільованими, а їхнє розміщення назвали гібридною атакою Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter