У ДБР розслідують нові факти перевищення повноважень працівниками поліції

Дата: 16 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань почало вивчати фактіи перевищення повноважень працівниками поліції у Житомирській, Запорізькій та Київській областях.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Фото: пресслужба ДБР

Одним із важливих напрямів роботи Державного бюро розслідувань є викриття та притягнення до відповідальності правоохоронців, які замість того, щоб захищати громадян, знущаються з них“, – йдеться в повідомленні.

ДБР наводить приклади останніх розслідувань.

Зокрема, у Житомирському районному відділенні поліції побили 41-річного чоловіка. Громадянина доставили до відділку поліції, щоб з’ясувати деталі ймовірного вчинення ним дрібного хуліганства. Між оперуповноваженим та чоловіком виник словесний конфлікт, у результаті якого поліцейський побив 41-річного чоловіка у холі райвідділку гумовим кийком. Зупинили поліцейського та викликали швидку інші відвідувачі відділку.

У постраждалого діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку та численні забої різних частин тіла.

У Запоріжжі патрульні поліцейські знущалися з чоловіка, якого безпідставно зупинили. Вони наказали йому роздягатися. У чоловіка не знайшли заборонених речовин, проте продовжили знущатися з нього та бити.

Вони викручували потерпілому вуха та пальці, завдавали ударів по голові, тілу, ногах. Чоловік отримав тілесні ушкодження“, – йдеться в повідомленні.

У Київській області повідомили про підозру інспектору тактико-оперативного реагування патрульної поліції Білої Церкви, який побив порушника правил дорожнього руху.

У ніч з 9 на 10 жовтня патруль поліцейських у Білій Церкві зупинив місцевий автомобіль, водій якого повернув на світлофорі на червоне світло. Правоохоронці вирішили, що водій в стані алкогольного сп’яніння та, не провівши відповідного тесту, почали виписувати штраф (ст. 130 КПКУ). Під час оформлення протоколу і вилучення водійських прав водій на емоціях ударив рукою по задньому вікну поліцейського авто. Після цього правоохоронці вибігли зі службового авто, збили чоловіка з ніг та скрутили. Інспектор почав бити його руками та ногами по голові й тулубу, потім поліцейські надягли кайданки. На прохання чоловіка не бити його та вибачення правоохоронець не реагував і продовжував побиття”, – зазначили у ДБР.

Усі зазначені правоохоронці підозрюються або обвинувачуються у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалися насильством (ч. 2 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

 
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter