У центрі Дубліна українці вийшли на мирний протест, щоб привернути увагу до воєнних злочинів РФ

Дата: 16 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Українці вийшли на мирний протест у центрі столиці Ірландії, щоб знову привернути увагу світової спільноти до жахливих злочинів, які російські окупанти скоюють в Україні. 

Про це повідомила Благодійна організація “Українська дія в Ірландії” (Ukrainian Action in Ireland).

Фото: Ukrainian Action in Ireland

“Зараз, коли у світі зʼявляються інші війни й кут уваги зміщується, нам треба бути, виходити на мітинги, нагадувати. Ми не боремося тільки за себе. Ми боремося за всю Європу. І якщо ми зупинимось, то не буде ні нас, ні їх”, – закликала волонтерка та співзасновниця Ukrainian Action in Ireland Елізабетта Карамушка.

Організація подякувала ініціативній групі українців на чолі з Еліною Герасимчук, які організували захід, а також висловила подяку за підтримку Посольству України в Ірландії.

Мітинги на підтримку України традиційно відбуваються біля російського посольства в Дубліні. 

Фото: Ukrainian Action in Ireland

У січні цього року в ірландських містах Дублін, Корк, Голвей, Лімерик, Вексфорд та Енніс українці й ірландці вже проводили акції проти ескалації російської агресії в Україні.

Нагадаємо, що проукраїнські мітинги в Ірландії відбуваються із самого початку повномасштабної війни Росії проти України. Так, у березні 2022 року в Дубліні вантажівка протаранила ворота російського посольства. Водій автівки сказав, що вдався до такого жесту на знак протесту проти російського вторгнення в Україну. Люди, які в момент пригоди були поруч, кричали водію “браво” та “молодець”. 

Після зіткнення чоловік вийшов з автівки та почав роздавати фотографії наслідків російського вторгнення в Україну.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter