Поліція розслідує, чи винні лікарі в смерті 33-річної жінки, інфікованої коронавірусом

Дата: 18 Березня 2020
A+ A- Підписатися

На Буковині поліція розпочала кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків з боку медпрацівників. Йдеться про смерть 33-річної місцевої мешканки, у якої був виявлений коронавірус.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час моніторингу мережі інтернет співробітники Чернівецького відділу поліції виявили інформацію про те, що батьки померлої буковинки звинувачують лікарів у ненаданні належної медичної допомоги їхній доньці. Жінка перебувала в лікарні з підозрою на інфікування коронавірусом, однак позитивні результати тестів надійшли вже після її смерті.

Для перевірки інформації, з’ясування всіх обставин і надання правової оцінки діям лікарів слідчі розпочали досудове розслідування.

За вказаним фактом слідчі Чернівецького відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 140 ККУ (“Неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником”). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до двох років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомив заступник начальника Чернівецького відділу поліції Петро Токар, наразі проводиться вилучення медичної документації для проведення відповідної експертизи. 

Як відомо, станом на 17 березня в Україні підтвердили 14 випадків захворювання на коронавірус, серед них 10 – у Чернівецькій області. Зокрема, захворіли три дитини віком пів року, рік та 10 років.

Також  16 березня в інфекційному відділенні Чернівецької обласної клінічної лікарні близько 19:00 померла жінка, яка перебувала на стаціонарному лікуванні з підозрою на Covid-19.

Водночас лікарі запевняють, що 33-річна жінка в Чернівецькій області померла від важкого неврологічного захворювання, а коронавірус став супутньою причиною смерті. За словами лікарів, причиною смерті був безпосередньо судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, цілком імовірно, крововиливу в головний мозок. Також у жінки були важкі дисметаболічні порушення на тлі іншої патології ендокринної системи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter