У Чернівцях чоловік на зупинці побив імама мусульман Запоріжжя, поки натовп кричав ксенофобські образи

Дата: 09 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Чернівцях побили імама мусульман Запоріжжя і Запорізької області Мухаммада Мамутова.

Про це повідомив колишній муфтій Духовного управління мусульман України “Умма” Саїд Ісмагілов.

Мухаммад Мамутов з сином. Фото: фейсбук-сторінка Саїда Ісмагілова

Інцидент трапився 8 червня. Того дня, як розповів Ісмагілов, 8-річний син Мамутова загубив на зупинці наплічник з планшетом, а тому обидва повернулись на місце, аби знайти його. На зупинці вони побачили хлопця з таким самим наплічником, а тому звернулись до нього з запитаннями. 

“Хлопець розцінив питання Мухаммада як агресію, вдарив, повалив на землю. Набігли перехожі, що не давали піднятись йому, адже один з чоловіків сів на спину імама і тримав його на землі на очах восьмирічної дитини до прибуття поліції, а оточуючі кричали образливі слова”, – каже Ісмагілов. 

За його словами, серед образ, які кричали оточуючі, звучало, зокрема, “чорний”, “циган”, “свиня”, “собака”, “грузин” та звинувачення “понаїхали”.

Згодом на місце прибула поліція, однак до її прибуття образи лунали.

“Добре що хоч дозволили піднятись с землі. Коли прибули слідчі, натовп “борців з брюнетами” розчинився. Були прийняті заяви з обох сторін, інцидент вичерпано, сторони вибачились за непорозуміння”, — зазначає Ісмагілов,

Ісмагілов, коментуючи інцидент, зазначив, що поведінка перехожих залишила у нього неприємні враження. 

“Наше суспільство має перерости хворобу полювання на брюнетів, людей з іншим кольором шкіри та іншими антропологічними ознаками. Тут на війні, де я зараз знаходжусь, воюють українці і грузини, татари і чеченці, люди дуже багатьох національностей, що захищають Україну. У нас тут всі поділяються лише на тих, хто любить і захищає Україну, і тих, хто не любить і знищує її. Інших ознак немає”, – каже він.

Наплічник сина Мамутова знайти не вдалось. 

Нагадаємо, що нещодавно в Івано-Франківську на очільника місцевої єврейської громади Ігоря Перельмана напали з ножем через нібито неправильно припарковану автівку. Чоловік отримав непроникаючі поранення грудної клітини та шиї. 

Нападника відправили на 60 діб під арешт. 

Фотографія обкладинки: 061.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter