У Чернігові на п’ять років до в’язниці відправили торговців людьми

Дата: 19 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Деснянський районний суд у Чернігові визнав винними в торгівлі людьми та відправив на п’ять років до в’язниці зловмисників, яких два роки тому поліція затримала саме під час спроби трансферу жінок до ОАЕ. 

Про це повідомили в поліції Черкащини. 

Злочинців поліцейські затримали в березні 2018 року. Правоохоронці розповідали, що до складу групи входили двоє чернігівців та сторона, що приймає, – громадянка ОАЕ. За кожну переправлену жінку чернігівцям переказували з Еміратів тисячу доларів.

“Вони не платили за оформлення документів, проживання та покупку квитків. Натомість ці гроші мали вираховуватися з платні дівчат в Еміратах”, – розповідали тоді в поліції. 

Жертвам зловмисники обіцяли платню в розмірі від 2000 до 4000 доларів США, а обирали їх за принципом вродливості та складного матеріального становища. 

Нагадаємо, що майже 50 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми протягом трьох років.

Україна перебуває на 49-му місці зі 167 країн світу в рейтингу поширеності сучасного рабства. В умовах рабства живе 301 тисяча людей у країні. Правозахисники неодноразово наголошували, що українські суди не карають винних у торгівлі людьми ефективно. Зловмисники зазвичай навіть не отримують тюремного строку за свої злочини.

Відомо, що найчастіше жертвами торгівлі людьми в Україні стають жінки, яких відправляють за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляють у трудове рабство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter