У Брюсселі сталася стрілянина, внаслідок якої загинули двоє людей: нападник заявив, що “помстився в ім’я ісламу”

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Ввечері 16 жовтня в Брюсселі, столиці Бельгії, невідомий влаштував стрілянину поблизу площі Сентелетт. За даними поліції, внаслідок інциденту загинули двоє людей – громадян Швеції.

Про це повідомляє RTBF. 

Фото: RTBF

Так, постріли пролунали близько 19:15. Згодом на місце події прибула велика кількість екстрених служб. Правоохоронці Брюсселя підтвердили, що наразі підозрюваних ще не затримали. Стрілянину розслідує федеральна прокуратура.

За даними бельгійських медіа, жертвами, ймовірно, стали двоє футбольних уболівальників. У понеділок увечері Бельгія приймала Швецію у відбірковому матчі Євро-2024. Через стрілянину матч перервали з міркувань безпеки.

Правоохоронці мають у своєму розпорядженні відео, яке нападник опублікував у соцмережах після нападу. Він назвався Абдесалемом Аль-Гілані й заявив, що є представником “Ісламської держави” (ІДІЛ). За його словами, він убив трьох людей. Автентичність цього відео поки не підтверджено.

Внаслідок стрілянини Національний кризовий центр активував рівень небезпеки до 4, він є максимальним. До центру виїхали прем’єр-міністр, міністр внутрішніх справ і міністр юстиції, щоб проконтролювати ситуацію.

Прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо наголосив, що вбиті – громадяни Швеції.

Кризовий центр також розглядав можливість безпечного виведення вболівальників зі стадіону, де відбувався футбольний матч між Бельгією та Швецією.

Зрештою, внаслідок інциденту Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вирішила скасувати відбірковий матч Євро-2024. 

Оновлено о 12:40: вранці у Брюсселі між поліцією та чоловіком, який влаштував теракт напередодні ввечері, відбулась перестрілка. Чоловік отримав поранення та помер у лікарні.

Нагадаємо, напередодні в містечку Плейнфілд, що неподалік Чикаго, 71-річний місцевий напав на родину палестинського походження. Шестирічний хлопчик отримав 26 ножових поранень, а його 32-річна мати Ханаан Шахін – понад 12 унаслідок нападу на їхній будинок. Зрештою хлопчик, на імʼя Вадеа Аль-Фаюм, помер. Поліція розслідує це як злочин на ґрунті ненависті

Читайте також: Як Росія веде в Україні війну, застосовуючи тактику ІДІЛ

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter