У Брюсселі безхатькам на час пандемії виділили приміщення в Європарламенті

Дата: 09 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Безпритульних пустять до частини приміщень Європейського парламенту в Брюсселі, а його кухні щодня готуватимуть обіди для медпрацівників та нужденних.

Про це заявив президент законодавчого органу Давид Сассолі, повідомляє “Європейська правда”.

За словами Сассолі, планують готувати понад тисячу обідів на день.

“Солідарність із громадянами – це лінія Європейського парламенту. За домовленістю з Брюссельським столичним регіоном ми вирішили зробити частину нашого будинку доступною для бездомних і найуразливіших верств суспільства під час цієї серйозної надзвичайної ситуації у сфері охорони здоров’я”, – заявив Сассолі.

Раніше парламент передав одну зі своїх будівель у Брюсселі під шпиталь. А штаб-квартиру в Страсбурзі – під центр тестування на коронавірус.

Через пандемію Європейський парламент не проводитиме чотириденних пленарних сесій принаймні до вересня. Депутати проводять тільки короткі сесії віддалено.

Ініціативи з допомоги безхатькам з’являються і в інших країнах. Так, у Парижі, за повідомленням Інтерфаксу, безхатьків тимчасово заселять у порожні готелі, щоб вони рідше виходили на вулицю під час спалаху COVID-19.

В Україні вижити під час карантину безхатченкам допомагають громадські організації та волонтери. Про це читайте в окремій статті видання ZMINA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter