У Братиславі підліток застрелив двох чоловіків біля гей-бару і після цього вчинив самогубство

Дата: 13 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці Словаччини Братиславі 19-річний підліток відкрив стрілянину біля гей-бару “Тепларен”, у результаті якої двоє чоловіків загинули та  одна жінка зазнала поранень. Після цього він застрелився сам.

Про це повідомляє словацьке видання Aktuality.

Юрай К. Фото: Aktuality

У середу ввечері Юрай К. (його повне ім’я поліція не розкриває) застрелив двох чоловіків біля “Тепларену”. Перед цим він опублікував у соцмережах “маніфест” на 60 сторінок, у якому стверджував, що світ контролювали євреї, а покласти край цьому може тільки їхнє вбивство.

У “маніфесті” він згадує і про психологічні проблеми та булінг, з яким стикався. Поштовхом до скоєння вбивства назвав напад на мечеть у новозеландському місті Крайстчерч радикала Брентона Тарранта у 2019 році, внаслідок якого загинула 51 людина.

Через кілька годин після нападу він написав на дискусійному форумі 4chan, де часто публікуються маніфести ультраправих і серійних вбивць, що метою його нападу повинен був стати прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер, але “не пощастило”.

Близько опівночі підліток розмістив у Twitter два повідомлення про те, що хоче покінчити життя самогубством. У четвер вранці поліція знайшла його тіло, ймовірно, поблизу центрального вокзалу Братислави.

Деякі користувачі впізнали стрілка за фотографіями та опублікували його повне ім’я. Таким чином з’ясувалося, що батько Юрія К. є братиславським бізнесменом, який був кандидатом на парламентських виборах від колишньої партії “Влада”.

Інцидент розслідує Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Словаччини як умисне вбивство з мотиву ненависті щодо гомосексуалів. Правоохоронці вважають, що в Юрая К. не було спільників.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у четвер відреагувала на стрілянину, засудивши вбивства, що “становлять загрозу для нашого суспільства, побудованого на повазі та толерантності”.

Нагадаємо, що влітку сталася стрілянина в гей-барі London Pub та на прилеглих вулицях у центрі норвезької столиці Осло. Внаслідок цього двоє людей загинули та 21 отримав поранення. Це сталося 25 червня, тоді у місті планувався ЛГБТ-прайд, однак захід довелося скасувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter