У бою під Вугледаром загинув білоруський доброволець та колишній політв’язень Едуард Лобов

Дата: 28 Січня 2023
A+ A- Підписатися

26 січня під Вугледаром у боях проти російських військ загинув Едуард Лобов, білоруський доброволець, лауреат правозахисної премії “Хартія-97” та колишній бранець режиму Лукашенка.

Про це повідомляє видання “Наша Ніва”.

Едуард Лобов

34-річний Едуард Лобов із 2015 року воював в Україні. На початку він перебував у складі тактичної групи “Білорусь”. Доброволець брав участь у звільненні  Київської області та Чорнобиля від російських окупантів. Останні кілька місяців його бригада воювала під Вугледаром, на захід від Донецька. Під час бою він отримав осколкове поранення, яке виявилось смертельним.

Як дізналися журналісти видання “Наша Ніва”, сім’я героя хоче поховати Едуарда у Варшаві. Дата прощання стане відомою пізніше.

Видання повідомляє, що у 2010 році Лобова арештували білоруські силовики разом з іншим опозиціонером Дмитром Дашкевичем за сфабрикованими політичними звинуваченнями.

Він провів у в’язниці майже 4 роки, неодноразово відмовляючись писати прохання про помилування на ім’я диктатора“, йдеться у публікації.

Після звільнення йому не дозволили жити в Білорусі, і він переїхав до України, де долучився до боротьби з російською агресією.

Нагадаємо, на початку грудня 2022 року, поблизу Бахмута загинули п’ятеро грузинських добровольців: Бадрі Маркелія, Авто Руруа, Ромео Пічхая, Роланд Кварацхелія та Мераб Аладашвілі. Також відомо, що один військовий отримав поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter