У бою під Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло

Дата: 07 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У бою під Бахмутом у віці 27 років загинув Герой України, командир 67 окремої механізованої бригади Дмитро Коцюбайло, відомий за позивним Да Вінчі.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Дмитро Коцюбайло, Герой України. Фото: Дмитро Коцюбайло / Facebook 

“Сьогодні в бою загинув Да Вінчі, герой України, доброволець, людина-символ, людина-хоробрість, – Дмитро Коцюбайло. Боєць 67 окремої механізованої бригади, комбат. Загинув у бою під Бахмутом, у бою за Україну. Він із 2014 року захищав нашу незалежність, гідність нашого народу. Один з наймолодших героїв України. Один з тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України”, зазначив президент.

Дмитро Коцюбайло, Герой України. Фото: Дмитро Коцюбайло / Facebook 

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському на Івано-Франківщині. Дмитро брав активну участь у Революції гідності, а після її завершення, у віці 17 років, пішов захищати Україну від російської агресії.

У 2014 році зазнав важкого поранення танковим снарядом у Пісках на Донеччині. 

Після одужання, через три місяці реабілітації, повернувся на фронт, де продовжив відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України.

17 березня 2016 року призначений командиром Першої окремої штурмової роти “Вовки Да Вінчі” ДУК ПС, яка переформатована в батальйон.

30 листопада 2021 року відзначений найвищою державною нагородою – званням Героя України з врученням “Золотої Зірки”. Як зазначено в указі Володимира Зеленського, високе звання надано Дмитрові Коцюбайлу “за особисту мужність, виявлену в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України”.

Раніше ZMINA повідомляла, що 3 березня під час евакуації поранених бійців під Бахмутом загинула 29-річна волонтерка, бойова медикиня 93 бригади “Холодний Яр” Яна (Яра) Рихліцька.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter