У боях на Донецькому напрямку загинув актор театру Володимир Федінчук

Дата: 29 Січня 2024
A+ A- Підписатися

На фронті загинув Володимир Федінчук – 31-річний актор Коломийського академічного драматичного театру імені Озаркевича, Рівненського академічного музично-драматичного театру та учасник народного ансамблю танцю “Сварга”. 

Про це повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Федінчука

“Володимир загинув 22 січня в боях під Михайлівкою Донецької області. На жаль, гинуть кращі з кращих, актори, науковці, спортсмени, педагоги, втрачаємо цвіт нації”, – написав Третяк.

Володимир Федінчук 2012 року закінчив Теребовлянське вище училище культури, 2015-го – Рівненський державний гуманітарний університет за спеціальністю “Театральне мистецтво”. Із 2011-го він працював у Коломийському обласному академічному українському драматичному театрі, а в Рівненському музично-драматичному театрі з 2016 року. У виставі “Зерносховище” він зіграв Горобця, в “Енеїді” – Енея, а в “Різдвяній історії” – Скруджа. 

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Федінчука

“Неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати. Та нехай добрий, світлий спомин про покійного захисника стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його”, – написала заслужена діячка мистецтв, хореографка Мирослава Воротняк.

Нагадаємо, що 23 грудня під час виконання бойового завдання загинув український актор театру та кіно, військовослужбовець Богдан Колесник. Він брав участь у зніманні серіалів “СуперКопи”, “Опер за викликом”, “Топтун”, “Маестро” та “Виходьте без дзвінка”. Працював у театрі “Особистості” та в Українському сучасному театрі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter