У Бішкеку Марш за права жінок зірвали його противники, але міліція затримала учасниць

Дата: 08 Березня 2020
A+ A- Підписатися

У столиці Киргизстану Бішкеку сьогодні невідомі чоловіки в масках напали на учасниць та учасників Маршу за права жінок, розірвали всі транспаранти і плакати. А потім міліція затримала учасниць, а не тих, хто нападав.

Про це повідомляє киргизький сайт Kloop.

За даними видання, близько 30–40 чоловіків напали на учасниць та учасників маршу ще до того, як ті почали ходу. Учасників маршу закидали яйцями, зламали їхні транспаранти і плакати.

Відразу після цього міліціонери Свердловського РВВС затримали потерпілих від нападу. Всього було затримано близько 70 осіб. Хоча міліція стверджує, що вона доставила в Свердловський РВВС обидві сторони протистояння, немає жодних підтверджень, що був затриманий хтось із нападників.

История о том, как наши власти и милиция оказались с Кырк-Чорошниками заодно !!!!

Опубліковано Olya Zemtsova Неділя, 8 березня 2020 р.

Після двох годин перебування в Свердловському РВВС більшу частину учасників акції відпустили без висунення звинувачень.

Організаторки маршу – приблизно шість-сім людей – провели в РВВС понад дві години. З ними окремо проводили бесіду і намагалися висунути їм звинувачення в непокорі діям співробітників міліції.

За даними пресслужби УВС Свердловського району, мітинг не був узгоджений з адміністрацією району, повідомляє АКИpress.

Пресслужба міліції зазначає, що жителі Свердловського району обурилися тим, що мітинг відбувається на площі Перемоги. Між учасниками мітингу й “окремою групою осіб” виник конфлікт. Міліція затримала “причетних до провокацій”.

Водночас сьогодні на пресконференції юристка Євгенія Крапівіна нагадала, що марш мав відбутися в Свердловському районі, в якому посадовці не забороняли проведення масових акцій, повідомляє “Медіазона“.

За інформацією видання, під час нападу на Марш жінок постраждали й журналісти. Зокрема, журналістка видання Eurasianet Нуржамал Джанібекова повідомляє, що невідомий на площі Перемоги взяв її телефон і розбив об землю. Адвокатка Фатіма Якупбаєва разом з Джанібековою написали в міліцію заяву про пошкодження телефона і хуліганство.

Нагадаємо, 5 березня Першотравневий районний суд Бішкека заборонив активістам проводити 8 березня Марш проти насильства щодо жінок через загрозу поширення коронавірусу.

Офіційно в Киргизстані поки немає випадків коронавірусу. Але один киргизстанець перебуває в лікарні в Японії з підозрою на Covid-19, у самому Киргизстані на карантині – двоє громадян Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter