У білоруської правозахисниці Анісії Козлюк не прийняли документи для продовження строку перебування в Україні

Дата: 28 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У білоруської правозахисниці Анісії Козлюк не прийняли документи для продовження строку перебування в Україні.

Про це вона повідомила у фейсбуку. 

Фото: фейсбук-сторінка Анісії Козлюк

За день до повномасштабного вторгнення, 23 лютого, активістці поставили печатку про продовження терміну легального перебування в Україні, але відтоді й до червня міграційна служба, як повідомляли білоруські активісти, відмовлялася приймати документи.

Наприкінці червня Козлюк затримали на вокзалі в Києві, бо в документах виявили, що термін її легального перебування в Україні сплив. Згодом її оштрафували на 1700 гривень, однак вирішили не повертати примусово до Білорусі, звідки вона виїхала через репресії режиму Олександра Лукашенка.

Торік дівчина відсиділа в сумнозвісному ізоляторі на Окрестіна 17 діб без передач, а затримали її білоруські силовики за участь у несанкціонованій акції непокори.

Нагадаємо, що з початком повномасштабного вторгнення громадяни Білорусі не могли оформити документи: 15 травня голова ДМС Наталія Науменко заявляла, що щодо них “була зроблена пауза”, але також вона тоді зазначила, що “міграційна політика щодо білорусів не змінилася”,  і в них приймання документів буде поновлене.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter