У Білорусі жінку засудили до трьох років обмеження волі за відео у тіктоці

Дата: 01 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Білоруський суд визнав 26-річну жительку міста Новополоцька Тетяну Людську винною за статтею “Образа представника влади”. Суддя призначила їй покарання терміном на 3 роки обмеження свободи без скерування у виправний заклад.

Про це пише правозахисний центр “Весна” з посиланням на пресслужбу прокуратури Вітебської області.

Такий вид покарання називають “домашньою хімією”. Це означає, що Людська залишатиметься вдома, виконуючи ряд правил. Наприклад, вона повинна регулярно відмічатися в поліції, не вживати алкоголь, не виходити з дому увечері та не виїжджати до іншого міста. Телефон дівчини як “засіб скоєння злочину” конфіскували в “дохід держави”.

27 березня Тетяна Людська опублікувала відеоролик “з ненормативною лексикою”, на якому фігурував співробітник ДАІ. Далі вона опублікувала відео у своєму тіктоці, де його подивились понад 120 тисяч разів.

За матеріалами кримінальної справи Л. 27 березня 2021 року розділяючи ідеї соціальної нетерпимості до представників влади, навмисне за допомогою мобільного телефону виготовила відеозапис з усним текстом ненормативного змісту. На ній зображені співробітники дорожньо-патрульної служби ДАІ відділу внутрішніх справ Новополоцького міськвиконкому в форменому спорядженні біля службового автомобіля“, – йдеться на сайті прокуратури. 

Також повідомили, що підсудна визнала свою провину. Вона розповіла у суді, що надивилась різних відео принизливого змісту щодо співробітників органів поліції. І намагаючись здобути популярність у соцмережі, вирішила сама зняти подібний ролик. 

Нагадаємо, білоруську блогерку Анастасію Пілюгіну та її хлопця Владислава Піртаня за непослух поліції на 15 діб заарештував КДБ Білорусі.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter